Selectie Schellebelle

Datum: 2017-06-20
Plaats: Schellebelle(O-Vla)


Kelly Druyts schiet raak in Schellebelle.

Na eerder dit seizoen een dubbele voetbreuk te hebben opgelopen op training pakt Kelly Druyts haar eerste zege van het seizoen in het Oost-Vlaamse Schellebelle. Het is voor Kelly nog maar de vierde wedstrijd na haar wederoptreden. Kelly haalde het na 90 kilometer in een spurt met een omvangrijke groep voor Lensy Debboudt en Belgisch kampioene Kaat Hannes.

Iets voor halfkoers kozen Lensy Debboudt en Kelly Van den Steen voor de aanval. Rondenlang bleven de twee rondfietsen met een voorsprong van rond de minuut. Toen Kelly had aangegeven dat ze zich niet super voelde zetten de rensters van ploegleider Davy Wijnant de achtervolging in. In de slotronde werden de twee koploopsters terug tot de orde geroepen door het peloton onder impuls van Gilke Croket en Fien Delbaere.

De rensters van Topsport Vlaanderen-Guill Dor zorgden ervoor dat er geen enkele rensters nog kon wegrijden in de slotkilometers. Kelly werd door de ploeg perfect afgezet in de laatste rechte lijn en zo spurtte Kelly naar haar eerste zege van het seizoen voor Lensy Debboudt en Kaat Hannes.

Fien Delbaere werd na het knappe ploegwerk nog mooi negende en Gilke Croket finishte als 21e. Kelly Van den Steen reed bijna een halve koers in de aanval en bolde als 17e over de finish.

Selectie


Gilke Croket
Fien Delbaere
Kelly Van den Steen