Selectie BK Weg - Dames Elite

Datum: 2017-06-25
Plaats: Antwerpen (Ant)
Ploegleider: Davy Wijnant
Website: http://www.sport.be/bkwielrennen/splash


Kelly Druyts pakt brons op Belgisch Kampioenschap.

Jolien D’Hoore is de nieuwe Belgische kampioene bij de vrouwen elite. Na 102 kilometer was D’hoore de snelste van een omvangrijke kopgroep voor Lotte Kopecky en Kelly Druyts. Lotte Kopecky volgt zichzelf op als nieuwe kampioene bij de U23. Dankzij een knappe zesde plaats pakt Nathalie Bex het zilver bij de U23. Jessy Druyts finishte als achtste ook in de top-10.

Meteen na de officiële start kwam er een aanvalspoging van Ann-Sophie Duyck, Valerie Demey, Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore. De vier fietsten een voorsprong van een 20-tal seconden bij elkaar maar hielden dan de benen stil en lieten het peloton terugkomen. Meteen na de hergroepering kozen Isabelle Beckers en Demmy Druyts voor de aanval. De twee werkten goed samen en bouwden een voorsprong van maximaal 1’20” uit op het peloton. Op iets meer dan 30 kilometer van het einde werden ze ook teruggegrepen door het peloton.

Nathalie Verschelden waagde nog solo haar kans. Ze pakte een halve minuut en toen trok Lotte Kopecky in de tegenaanval. Kopecky werd al vrij snel terug tot de orde groepen en op een 10 kilometer van de finish was ook Verschelden eraan voor de moeite.

Verschillende rensters waagden het nog om weg te rijden uit de omvangrijke kopgroep waaruit al heel wat rensters gelost waren. Ook Jessy Druyts viel nog aan, maar niemand kreeg nog een vrijgeleide. Titelverdedigster Kaat Hannes trok in de aanval op de laatste kasseistrook van de dag, maar ook zij kreeg geen vrijgeleide.

In de sprint met een omvangrijke kopgroep was Jolien D’Hoore duidelijk de snelste voor Lotte Kopecky en Kelly Druyts. Nathalie Bex werd knap zesde en tweede belofterenster na Lotte Kopecky wat haar de zilveren medaille opleverde.

Selectie


Nathalie Bex
Gilke Croket
Fien Delbaere
Valerie Demey
Lenny Druyts
Kelly Druyts
Jessy Druyts
Demmy Druyts
Kelly Van den Steen