Selectie Spar Omloop van het Hageland

Datum: 2017-02-26
Plaats: Tielt-Winge
Ploegleider: Davy Wijnant
Website: http://www.cttilt.be


Valerie Demey bevestigt goede vorm in openingsweekend

Belgisch kampioene Jolien D’Hoore heeft de Spar Omloop van het Hageland op haar naam geschreven. D’Hoore haalde het na 126,6 kilometer in een prangende millimetersprint voor de Australische rensters Chloe Hosking en Sarah Roy. Valerie Demey werd knap achttiende.

Amy Pieters, Hannah Barnes, Elisa Longo Borghini, Sheyla Gutierrez, Janneke Ensing, Amanda Spratt en Ellen van Dijk lieten een eerste belangrijke uitvalspoging optekenen. Het 7-tal kon tot driekwart minuut uitlopen, maar het peloton reageerde gevat zodat deze poging vrij snel in de kiem werd gesmoord.

Opnieuw zagen we een sterke ploeg aan het werk met een bedrijvige Jessy Druyts. Jessy trok op iets meer dan 100 kilometer een eerste keer in de aanval met een 5-tal rensters. Deze aanval werd echter terug vrij snel tenietgedaan door het aanstormende peloton. Diep in de finale liet Jessy zich nog een keer positief opmerken. Samen met Gracie Elven, Allie Dragoo, Jolien D’Hoore, Lauren Kichten, Leah Kirchmann, Barbara Guarischi en Amy Pieters trok Jessy terug in de aanval op iets meer dan 20 kilometer van de finish. Helaas werd ook deze poging tenietgedaan door het peloton.

Meteen na de hergroepering kozen Ellen van Dijk, Chantal Blaak, Elisa Longo Borghini en Coryn Rivera voor de aanval. Het viertal kon meteen een kloof van een 20-tal seconden uitbouwen, maar onder het beukwerk van Canyon-SRAM en Cervélo-Bigla werden de vier net voor de beklimming van de Roeselberg teruggegrepen door het peloton.

Elisa Longo Borghini plaatse nog een ultieme uitvalspoging om de spurt te ontlopen. Ze liep uit tot een 12-tal seconden. Maar onder impuls van Orica-AIS werd deze poging op een kilometer van de finish in de kiem gesmoord. Een massaspurt was dan ook onvermijdelijk.

In een prangende millimeterspurt haalde Belgisch kampioene Jolien D’Hoore het voor de Australische rensters Chloe Hosking en Sarah Roy. Net zoals in de Omloop Het Nieuwsblad liet Valerie Demey zich niet verrassen en eindigde mooi als achttiende in de kopgroep.

Selectie


Fien Delbaere
Valerie Demey
Kelly Druyts
Jessy Druyts
Demmy Druyts
Celine Van Severen