Selectie Omloop Het Nieuwsblad

Datum: 2017-02-25
Plaats: Gent
Ploegleider: Davy Wijnant
Website: http://www.omloophetnieuwsblad.be/nl/elite-women


Demmy Druyts opent sterk in Omloop Het Nieuwsblad.

Lucinda Brand heeft de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen op haar naam geschreven. Na een solo in de slotkilometers haalde de Nederlandse het voor haar landgenoten Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten. Valerie De Mey en Kelly Van den Steen finishten knap in het eerste peloton op 237 van de Nederlandse.

De wedstrijd was nog maar goed op gang geschoten of onze 21-jarige youngster Demmy Druyts koos al het hazenpad. Demmy fietste een maximale voorsprong van 330 bij elkaar. Na een solotocht van een 50-tal kilometer werd Demmy net na de beklimming van de Kruisberg gegrepen.

Tijdens de beklimming van de Paterberg brak de koers open. Elisa Longo Borghini en Ellen van Dijk konden na een val die achter hen gebeurde een kleine voorsprong uitbouwen. Een viertal achtervolgers konden de aansluiting net niet maken, ze werden gegrepen door een achtervolgende groep met daarin alle toppers. De twee koplopers konden al snel een voorsprong van een halve minuut uitbouwen.

In de achtergrond kwam er een reactie op gang met daarbij Amanda Spratt, Chantal Blaak, Lotte Kopecky, Lucinda Brand en Annemiek van Vleuten. Net voor de Lange Munte was voorsprong teruggedrongen tot een halve minuut. Chantal Blaak en Lucinda Brand maakten de sprong naar de kop van de wedstrijd. Ondertussen ging het voor Lotte Kopecky net iets te snel vooraan. Annemiek van Vleuten en Amanda Spratt konden na enig aandringen ook aansluiten bij de koplopers zodat we een finale met zes rensters kregen.

Op goed 5 kilometer van de finish koos Lucinda Brand voor de aanval. Brand nam al snel 20 seconden en soleerde zo naar een mooie zege in de Omloop Het Nieuwsblad voor de Nederlandse. Vijftien tellen later won Chantal Blaak de spurt voor de tweede plaats. Haar landgenote Annemiek van Vleuten.

Ondertussen kan ploegleider Davy Wijnant tevreden terugblikken op de eerste wedstrijd van het nieuwe wegseizoen. Na een knappe solo van Demmy Druyts lieten ook Valerie De Mey en Kelly Van den Steen zich positief opmerken. Valerie en Kelly reden beiden een dijk van een wedstrijd door zich te handhaven in een eerste omvangrijke groep. Ze finishten beiden in de top-40.

Ook Gilke Croket en Kelly Druyts reden de wedstrijd volledig uit. Onze youngster Fien Delbaere moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten, maar ze reed ook een mooie wedstrijd in dienst van de ploeg. We zagen vandaag vooral een team aan het werk. Een GoldenTeam dus.

Selectie


Gilke Croket
Fien Delbaere
Valerie Demey
Kelly Druyts
Demmy Druyts
Kelly Van den Steen