Selectie Beveren-Waas

Datum: 2017-07-02
Plaats: Beveren-Waas (O-Vla)


Jessy Druyts aan het feest in Beveren-Waas, Nathalie Bex knap tweede.

Jessy Druyts haalde het na 91 kilometer in een spurt met drie voor ploeggenote Nathalie Bex. De Nederlandse Roos Hoogeboom vervolledigde het podium. Kelly Druyts won de spurt van het achtervolgende kwartet voor de vierde plaats.

Reeds in de tweede ronde koos Jessy Druyts voor de aanval. Ze kreeg het gezelschap van Ariane Horbach en Fiona Dutriaux. En ronde later had Jessy Druyts haar metgezellen al gelost en kwam ze alleen door aan de finish. Op korte afstand werd ze gevolgd door ploeggenote Nathalie Bex en Roos Hoogeboom. De twee konden de aansluiting maken met Jessy en bouwen al snel een voorsprong uit van rond de 140.

In de achtergrond vormde er zich een achtervolgende groep met Sarah Ingelbrecht, Kelly Druyts, Loes Sels en Femke Verstichelen. De vier achtervolgsters bleven steken op een achterstand van de rond de 130. Het peloton was ondertussen al te ver teruggeslagen om nog in aanmerking te komen voor de zege.

De Nederlandse Roos Hoogeboom begon als eerste te spurten, maar Jessy Druyts kon haar nog vlot remonteren en zo haar eerste verdiende zege van het seizoen pakken. Ook Nathalie Bex reed een perfecte spurt en werd nog knap tweede voor de Nederlandse Roos Hoogeboom. Kelly Druyts maakte het feestje voor Sport Vlaanderen-Guill Dor compleet door de spurt van de achtervolgende groep te winnen voor de vierde plaats. Lenny Druyts werd 24e.

Selectie


Nathalie Bex
Jessy Druyts
Kelly Druyts
Lenny Druyts

Uitslag renners


RennerPlaats
Jessy Druyts1
Nathalie Bex2
Kelly Druyts4
Lenny Druyts24