Selectie UCI World Championships Hong Kong - Keirin

Datum: 2017-04-16
Plaats: Hong Kong (Chn)
Ploegleider: Belgian Cycling
Website: http://www.trackworldchamp.hk


Nicky Degrendele verovert brons in WK keirin.

Onze 20-jarige sprinter Nicky Degrendele heeft op het WK baanwielrennen in Honkong de bronzen veroverd in de keirin. De wereldtitel is naar de Duitse titelverdedigster Kristana Vogel gegaan voor de Colombiaanse Martha Bayona.

In de eerste ronde wist Nicky zich vlot de plaatsen voor de tweede ronde door als tweede te eindigen achter de Chinese Wai Sze Lee. De Australische Kaarle McCulloch strandde in het wiel van Degrendele. Enkel de eerste twee waren rechtstreeks geplaatst en moesten geen herkansing afwerken.

Om zich te plaatsen voor de finale moest Nicky zich in de tweede ronde bij de eerste drie plaatsen in de uitslag. Na het verdwijnen van de derny geraakte Nicky heel even ingesloten, maar ze kon zich nog mooi loswerken en zo spurten naar een derde plaats achter Kristina Vogel en Martha Bayona.

Net als in de tweede ronde lootte Nicky de koppositie achter de derny. Na het verdwijnen van de derny liet Nicky zich terug uitzakken naar de vierde plaats. In de eindspurt waren de Duitse Kristina Vogel en De Colombiaanse Martha Bayona te sterk voor Nicky. Maar Nicky wist dankzij een knap maneuver de Australische Stephanie Morton langs onderen te passeren en zo naar een mooie derde plaats en een bronzen medaille te spurten.

Selectie


Nicky Degrendele

Uitslag renners


RennerPlaats
Nicky Degrendele3