Selectie Grand Prix de Dottignies

Datum: 2017-04-03
Plaats: Dottignies
Ploegleider: Davy Wijnant
Website: www.club.quomodo.com/veloclubdottignies


Kelly Druyts knap vijfde in GP de Dottignies, Jessy wint rushesklassement.

Jolien D’Hoore behaalt vlotte spurtzege in het Waalse Dottignies. D’Hoore haalde het na 115 kilometer voor de Australische Chloe Hosking en de Servische Jelena Eric. Kelly Druyts zat goed gepositioneerd en spurtte naar een knappe vijfde plaats.

De eerste aanval van de dag kwam er van Henrietta Colborno, maar door het vrij hoge tempo in het peloton werden alle aanvallen vrij snel in de kiem gesmoord. Ook voor Sara Olsson die het even later probeerde was de aanval maar van korte duur.

Ondertussen werd Jessy Druyts tweede in de eerste ruche op het einde van de tweede ronde. Jessy wist daarna de ruches op het einde van de vierde en zesde ronde op haar naam te schrijven. Dit leverde haar ook meteen de dagzege in het ruchesklassement op. Jessy Druyts is ook de nieuwe leidster in het algemeen knelpuntenklassement door haar knappe prestatie in Dottignies.

In de voorlaatste ronde kon Femke Verstichelen ook even voor het peloton uit rijden. De Italiaanse Marta Cavalli probeerde het dan weer in de laatste ronde en kon een bonus van een 10-tal seconden uitbouwen. Maar ook dit bleek niet voldoende zodat massaspurt met een compact peloton onvermijdelijk was. Jolien D’hoore haalde het uiteindelijk vrij vlot met een fietslengte voorsprong op Chloe Hosking en Jelena Eric. De Italiaanse Ilaria Sanguineti werd vierde en Kelly Druyts knap vijfde.

Selectie


Gilke Croket
Valerie Demey
Lenny Druyts
Kelly Druyts
Jessy Druyts
Celine Van Severen

Uitslag renners


RennerPlaats
Kelly Druyts5
Celine Van Severen 20
Jessy Druyts32
Valerie Demey49
Gilke Croket88
Lenny Druyts111