Lotte Rotman bezorgt Sport Vlaanderen-Guill Dor nieuwe zege. Eliterensters klaar voor BK op de weg.

In het Waalse Romsee heeft Lotte de Grand Prix Joseph Leboutte op haar naam geschreven. Het is voor de Belgische kampioene bij de juniores al de vijfde zege van het seizoen. Rotman haalde het na een wedstrijd over 45 kilometer in een spurt met een selecte groep voor de Britse Victoria Lovett en de Nederlandse Quinty van de Guchte.

Ondertussen waren onze eliterensters afgelopen week aan de slag in het regionale wedstrijdcircuit als voorbereiding op het BK in Antwerpen van volgend weekend. Tal van rensters lieten zien dat ze over de goede vorm beschikken om er een mooi BK van te maken.

De eerste wedstrijd in een reeks van vier vond plaats in het Oost-Vlaamse Eeklo, een criterium over 45 kilometer. Het was een wedstrijd waarin Valerie een aantal keer probeerde om weg te geraken maar daar niet in slaagde. Uiteindelijk reden er drie rensters weg en kon Valerie spurten voor de vierde plaats met het peloton. Jessy Druyts waagde zich nog aan een poging om naar de drie toe te rijden maar bleef steken op een 25-tal seconden. Valerie werd achttiende en Jessy elfde.

De tweede wedstrijd van de vierdaagse voor onze eliterensters werd gereden in het West-Vlaamse Oedelem. De vele aanvalspogingen volgden elkaar op en telkens was er een renster van het Topsport Vlaanderen-Guill D’or team mee. Het was uiteindelijk Valerie Demey die mee was met de goede vlucht van elf rensters. De elf konden spurten voor de zege. Valerie begon van ver om de echte spurters te verrassen, maar drie rensters konden haar nog remonteren. Toch nog een mooie vierde plaats voor Valerie en blijk van een goede conditie in aanloop naar het BK.

In Erembodegem-Terjoden reed Demmy Druyts een mooie wedstrijd door samen met enkele rensters de sprong uit het peloton te maken naar de kopgroep. De kopgroep verbrokkelde nog en onder impuls van Valerie Demey en Jessy Druyts konden er nog een 12-tal rensters aansluiten bij de kopgroep. Drie rensters wisten er nog te ontsnappen uit de kopgroep. Demmy en Valerie trokken de spurt aan voor Jessy bij de achtervolgende groep en Jessy werd knap vierde. Demmy werd mooi zestiende en Valerie vijftiende. Opnieuw zagen we een knap staaltje van teamwork.

Tenslotte stond er nog de wedstrijd in Prosperpolder op het programma. Daarin toonde Gilke Croket zich door enkele ronden alleen voor het peloton uit te rijden. Half koers reden Sanne Cant en Femke Verstichelen weg uit het peloton. Valerie Demey reed een dijk van een wedstrijd in de achtervolging op de twee koplopers samen met Kim De Baat. Het duo naderde in de finale nog tot op een tiental seconden. Valerie werd uiteindelijk knap vierde, Kelly Druyts vijfde en Jessy Druyts zesde.

Ook Kelly Druyts die haar wederoptreden maakt na eerder dit seizoen twee breukjes aan de voet te hebben opgelopen liet zien dat de conditie in stijgende lijn zit. In Prosperpolder werd ze al heel knap vijfde. Ook in de andere wedstrijden eindigde ze telkens in de top-20. 


Meer nieuws