Sport Vlaanderen-Guill Dor leidt ploegenklassement in Lotto Cycling Cup.

De Nederlandse Nina Kessler heeft de vijfde wedstrijd tellende voor de Lotto Cycling Cup in Nijlen op haar naam geschreven. Kessler haalde het na 137 kilometer voor haar landgenote Monique van de Ree en de Italiaanse Chiara Consonni. Valerie Demey finishte knap als achtste.

De eerste aanval kwam er van het duo Annelies Dom en Nathalie van Gogh in de tweede ronde, maar nog voor het einde van de tweede ronde waren ze er al aan voor de moeite. In de vijfde ronde was het opnieuw Nathalie van Gogh die voor de aanval koos samen met Sylvie Boermans en Charlotte Beckers. Ook deze poging draaide al vrij snel op niks uit.

In de voorlaatste ronde kwam onze renster Gilke Croket zwaar ten val. Gelukkig liep ze bij deze val geen breuken op. Er werden enkel kneuzingen en enkele schaafwonden vastgesteld in het ziekenhuis.

In de negende ronde kozen negen rensters het hazenpad met daarbij Valerie Demey, maar op tien kilometer van het einde werd ook deze vluchtpoging tenietgedaan, zodat een massaspurt onvermijdelijk werd. In die massaspurt haalde de Nederlandse Nina Kessler het voor haar landgenote Monique van de Ree en de Italiaanse Chiara Consonni.

Door de knappe prestatie van Valerie Demey neemt Sport Vlaanderen-Guill D’or ook de leiding in het ploegenklassement van de Lotto Cycling Cup. Jessy Druyts leidt nog steeds in het knelpuntenklassement met nog één manche te gaan in het Oost-Vlaamse Erondegem.


Meer nieuws