Lotte Rotman sprint naar Belgische titel in Oosterzele.

Lotte Rotman heeft in het Oost-Vlaamse Oosterzele de Belgische driekleur bij de junioren veroverd. In een sprint met een omvangrijke groep was Rotman een fietslengte sneller dan Jinse Peeters en Shari Bossuyt. Het is voor de renster van Sport Vlaanderen-Guill D’or de vierde en meteen ook haar belangrijkste zege van het seizoen.

Een eerste aanval kwam er van Ditte Lenseclaes in de tweede ronde. In totaal kregen de dames zeven ronden voor de wielen geschoven voor een totaal van 70 kilometer. Lenseclaes werd al vrij snel teruggegrepen door het peloton en kwam daarna ook nog eens ten val. Daarna volgden er nog verschillende aanvalspogingen van onder meer het duo Tine Rombouts en Ines Malfait. Ook Noa Selosse waagde zich nog aan een solo in de eerste wedstrijdhelft. Alle aanvalspogingen werden vrij snel tenietgedaan door het peloton.

Ondanks haar valpartij probeerde Ditte Lenseclaes het nog eens samen met Yana Schepers en Glacia Dhont. Ook deze poging draaide op niks uit. Glacia Dhont slaagde er solo wel in om een voorsprong van 25 seconden bij elkaar te fietsen. Maar op iets minder dan twee ronden van het einde liet het peloton niemand nog ver weg rijden. Ook een aanval van Alana Castrique werd op een zestal kilometer van het einde tenietgedaan.

Jinse Peeters waagde zich nog aan een late uitval, maar een spurt met een omvangrijke groep was onvermijdelijk geworden. In die spurt toonde Lotte Rotman zich duidelijk de snelste voor Jinse Peeters en Shari Bossuyt.


Meer nieuws