Nathalie Bex eerste landgenote in Omloop van de Ijsseldelta.

De Nederlandse Nina Buysman heeft de 13e Salverda Omloop van de Ijsseldelta op haar naam geschreven. Buysman haalde het na 134,4 kilometer in een spurt met twee voor haar landgenote Loes Adegeest. Lucy Garner won de spurt van het peloton en vervolledigde zo het podium.

De eerste serieuze aanval van de dag kwam er van de Nederlandse Ingrid Tempert. Tempert reed tot meer dan twee minuten weg op het peloton. Toen er reactie kwam uit het peloton daalde haar voorsprong zeer snel. Op zo’n dertig kilometer van de finish werd Tempert terug bij de lurven gevat.

Nathalie van Gogh, Lucinda Brand, Rotem Gafinovitz en Jip van den Bos kozen even later het hazenpad. Veel voorsprong konden deze vier rensters niet opbouwen. Op iets meer dan tien kilometer van de finish koos de Nederlandse Nina Buysman voor de aanval. Ze kreeg al snel het gezelschap van haar landgenote Loes Adegeest. De twee werkten goed samen en reden al vrij snel een 20-tal seconden bij elkaar. In een spurt met twee haalde Nina Buysman het voor Loes Adegeest. Tien tellen later won Lucy Garner de spurt van het peloton voor Nina Kessler en Danique Braam.

Nathalie Bex finishte knap als eerste landgenote op de dertiende plaats. Ook Demmy Druyts, Fien Delbaere en Gilke Croket finishten mooi in het peloton.


Meer nieuws