Beresterke Valerie Demey vierde in Dwars door de Westhoek.

De Italiaanse Valentina Scandolara soleert naar de zege in Boezinge na knap ploegenspel. Op het podium kreeg ze het gezelschap van de Nederlandse Nathalie van Gogh en haar landgenote Maria Giulia Confalonieri. Valerie Demey bolde na een topprestatie als vierde over de finish.

Reeds vroeg in de wedstrijd vormde er zich een kopgroep van achttien rensters met daarbij onze Belgische toppers Sanne Cant, Annelies Dom, Lotte Kopecky en Jolien D’hoore. Voor ploegleider Davy Wijnant maakte Valerie Demey deel uit van de kopgroep. Het peloton brak ondertussen in verschillende stukken. De voorsprong van de kopgroep liep al snel uit tot meer dan één minuut. In de achtergrond kwam er enkel nog reactie van Sylvie Boermans, maar Boermans bleef steken op iets meer dan één minuut.

Vooraan viel Sanne Cant weg na een valpartij. De Australische Lauren Kitchen van het WM3 Pro Cycling Team was de eerste aanvalster op de drie resterende plaatselijke ronden. Lotto Soudal Ladies die net als het WM3 Pro Cycling Team met vier rensters vertegenwoordigd was in de kopgroep hield de Australische binnen schot. Op tien kilometer van de finish werd ze bij de lurven gegrepen.

Dit was meteen het schijn voor haar ploeggenote Valentina Scandolara om in de aanval te trekken. Al snel bouwde de Italiaanse een voorsprong uit van meer dan een halve minuut. In de achtergrond kwam er nog een tegenaanval van Nathalie van Gogh. Van Gogh kreeg de kloof niet meer gedicht en zo won de Italiaanse Valentina Scandolara solo de 8e editie van Dwars door de Westhoek. Van Gogh strandde op elf tellen.

Een beresterke Valerie Demey reed nog weg uit de achtervolgende groep samen met de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri. Voor Valerie Demey was dit haar eerste wedstrijd na een korte rustperiode te hebben ingebouwd. Demey bolde knap als vierde over de finish achter de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri.


Meer nieuws