Jessy Druyts knap tiende in Trofee Maarten Wynants, pech voor Fien Delbaere.

Marianne Vos heeft met de Trofee Maarten Wynants haar eerste zege van het seizoen beet. Vos haalde het na 120 kilometer in een massaspurt voor de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri en haar landgenote Eva Buurman. Jessy Druyts reed een knappe wedstrijd en spurtte naar een knappe tiende plaats. Opnieuw kende Topsport Vlaanderen-Guill D’or pech met een zware val van Fien Delbaere.

Fien Delbaere is tijdens de wedstrijd overkop gegaan en heeft gelukkig geen breuken opgelopen. Ze is gehecht aan haar kin met zeven draadjes en heeft een gekneusde rechterschouder en tal van schaafwonden.
 
De wedstrijd werd verreden over tien ronden van 12 kilometer voor een totaal van 120 kilometer. Bij het ingaan van de zesde ronde vormde er zich een kopgroep met Eugénie Duval, Maria Giulia Confalonieri, Isabelle Beckers, Eva Buurman en Marianne Vos. Onder impuls van de meisjes van Lotto Soudal werd deze poging al vrij snel in de kiem gesmoord.

Jessy Druyts waagde zich nog aan een uitval, maar ook deze poging werd als vrij snel tenietgedaan door het peloton. Met nog drie ronde te gaan trok de Duitse Lisa Küllmer in de aanval. Küllmer slaagde erin om een voorsprong van een 30-tal seconden uit te bouwen. Maar het peloton riep ook de Duitse weer tot de orde zodat een massaspurt zich aanbood.

In die massaspurt haalde de Marianne Vos het vrij vlot voor de Italiaanse Maria Giulia Confalonieri en haar landgenote Eva Buurman. In het algemeen klassement blijft Jolien D’Hoore aan de leiding staan. Jessy Druyts houdt knap stand in het knelpuntenklassement.


Meer nieuws