Kelly Van den Steen tweede landgenote in Luik-Bastenaken-Luik.

Kelly Van den Steen is vandaag als 38e geëindigd in Luik-Bastenaken-Luik en was hiermee knap de tweede landgenote in de uitslag. Diep in de finale was Kelly op stap met de Italiaanse Rossella Ratto en Sofie De Vuyst. Ze werden nog heel even bedreigd door een achtervolgend peloton, maar door de goede samenwerking konden ze dit peloton nog met een halve minuut voor blijven. Kelly liet zien dat ze over een uitstekende conditie beschikt en won vlot de spurt voor de 38e plaats, wat ploegleider Davy Wijnant zeer tevreden stemde.

Ook Jessy Druyts reed deze loodzware wedstrijd uit als 76e.

De wedstrijd ontplofte definitief op de Roche-aux-Faucons met een aanval van Ashleigh Moolman, Elisa Longo Borghini, Anna van der Breggen, Kasia Niewiadoma en Elizabeth Deignan. Op de laatste beklimming van de dag, de Côte de Saint-Nicolas werd Elisa Longo Borghini gelost. Net voor de top plaatste Anna van der Breggen een verschroeiende demarrage en loste zo ook de vier overgebleven rensters. In de slotkilometers reed van der breggen nog meer dan 30 seconden weg op haar ploeggenote Elizabeth Deignan die de spurt voor de tweede plaats won. De Poolse nationale kampioene Kasia Niewiadoma vervolledigde het podium voor Leah Kirchmann en Annemiek van Vleuten.

Het is voor de Nederlandse Anna van der Breggen al de derde zege op rij in een World Tourwedstrijd. De Nederlandse Annemiek van Vleuten is de nieuwe leidster in het World Tour klassement. 


Meer nieuws