Valpartijen en lekke banden nekken Sport Vlaanderen-Guill Dor in Gent-Wevelgem.

Het was voor Sport Vlaanderen-Guill D’or een wedstrijd met veel valpartijen en lekke banden. Bij het buitenrijden van Boezinge reed Kelly lek op een zeer slecht moment. Het peloton maakte vaart met een snelheid van om en bij de 60 km/u, en er werd dan ook nog eens barrage gemaakt zodat Kelly nooit meer de aansluiting met het peloton kon maken.

Tijdens de eerste beklimming van de Kemelberg kwamen Jessy Druyts, Valerie Demey en Kelly Van den Steen mooi met de top-20 boven. In verschillende stukken werd er een kopgroep van een 38-tal rensters gevormd. Helaas geraakte Jessy daarna betrokken bij een valpartij, en ze moest dan ook nog eens bijna 2 minuten wachten op een nieuw exemplaar. Terug de aansluiting maken was zo goed als onmogelijk voor Jessy.

Even later was het opnieuw prijs. Een valpartij met daarbij Valerie Demey. Valerie wou nog verder rijden, maar ze bloede echter te hevig aan haar elleboog. Valerie verliet de wedstrijd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ze genaaid aan haar linker ellenboog. Ze heeft ook verschillende schaafwonden en kneuzingen.

Op zo’n 40 kilometer van de finish bleven er uiteindelijk nog een 40-tal rensters over in de kopgroep met daarbij ook onze Kelly Van den Steen. Door de tegenwind richting Wevelgem vielen er maar weinig ontsnappingspogingen te noteren. Elisa Longo Borghini, Christine Majerus, Ellen van Dijk en Katrin Garfoot slaagden er even in om tien seconden bij elkaar te fietsen. Marta Bastianelli en Arlenis Sierra maakten de sprong voorwaarts, maar het peloton liet niet begaan en alles kwam te tezamen.

In de slotkilometers kwam er nog een ultieme uitvalspoging van Olga Zabelinskaya en Janneke Ensing. Ook deze poging werd vrij snel tenietgedaan zodat een spurt met een omvangrijke groep onvermijdelijk was.
In een millimeterspurt haalde de Finse Lotta Lipistö het voor Jolien D’Hoore en de Amerikaanse Coryn Rivera. Kelly Van den Steen finishte knap als 22e in de kopgroep. Ook Celine Van Severen kon de wedstrijd volmaken als 46e. De conditie van onze rensters is uitstekend, maar helaas besliste pech er anders over in Gent-Wevelgem.


Meer nieuws