Valerie Demey toont goede benen in Dwars door Vlaanderen.

Finse Lotta Lepistö wint Dwars door Vlaanderen na sprint met een selecte kopgroep. Lepistö haalde het na 114,4 kilometer voor de Australische Gracie Elvin en de Duitse Lisa Brennauer.

Nog voor de wedstrijd officieel van start ging kreeg Kelly Druyts al af te rekenen met materiaalpech. Kelly kreeg een nieuwe fiets en kon haar plaats in het peloton terug innemen.

Emelie Moberg en Nathalie van Gogh waren de eerste aanvallers van de dag. Meer dan een 10-tal seconden konden ze echter niet bij elkaar fietsen. Een drietal met daarbij Steffy Van den Haute, Sara Penton en opnieuw Emilie Moberg konden een voorsprong van 35 seconden bij elkaar fietsen. Steffy Van den Haute werd echter vrij snel gelost vooraan, terwijl Esther van Veen er dan weer in slaagde om de sprong voorwaarts te maken. Nog voor de beklimming van de Molenberg werd ook dit drietal terug tot de orde geroepen.

Na de beklimming van de Oude Kwaremont en de Paterberg vormde er zich een elitegroep met daarbij voor Sport Vlaanderen-Guill D’or Valerie Demey. Andere toppers in de kopgroep waren Ann-Sophie Duyck, Lucinda Brand, Jolien D’Hoore, Lotta Lepistö, Tiffany Cromwell, Thalita de Jong, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Lisa Brennauer, Gracie Rlvin en Katarzyna Niewiadoma.

Valerie Demey kon goed volgen tot na het Vossehol. Tijdens de beklimming van de Tiegemberg kreeg Valerie het lastig om de kopgroep te volgen, ze moest de kopgroep laten rijden en kwam zo in een groepje met vijf achtervolgers terecht. Celine Van Severen, Jessy Druyts en Kelly Van den Steen volgden ondertussen in een achtervolgend peloton.

Na de Tiegemberg bleven er nog 16 rensters over in de finale. D’Hoore was ondertussen ook al uit de kopgroep verdwenen door materiaalpech. Er volgden nog verschillende aanvallen in de kopgroep, maar niemand geraakte nog weg. In een sprint met een selecte groep haalde de Finse Lotta Lepistö het vrij vlot voor de Australische Gracie Elvin en de Duitse Lisa Brennauer.

Jammer voor Valerie werd ze net voor het ingaan van de slotkilometer nog gegrepen door het achtervolgende peloton met daarbij Celine Van Severen, Kelly Van den Steen en Jessy Druyts. Valerie Demey sprintte niet meer mee, maar ze mag terugblikken op een zeer sterke wedstrijd. Opnieuw zagen we een mooie prestatie van alle rensters die zich inzetten voor de ploeg. Iedereen lijkt klaar voor de belangrijke wedstrijden die er staan aan te komen. 


Meer nieuws