Celine Van Severen rijdt top-5 in Zwevezele Ladies Classic.

Maar liefst 121 rensters tekenden er het controleblad voor een wedstrijd over 95,2 kilometer. Reeds vrij snel vormde er zich een kopgroep met daarbij Celine Van Severen, Aurore Verhoeven, Lensy Debboudt, Emmanuelle Brossard, Lucie Lahaye, Juliette Vandekerckhove, Annelies Dom, Laura Vainionpaa, Estefania Pilz en Femke Verstichelen.

De tien werkten goed samen en bouwen al snel ...een voorsprong uit van meer dan één minuut. In de achtergrond trokken Melissa Lowther, Floortje Mackaij en Puck Moonen in de tegenaanval. Toen vooraan het tempo even stilviel na een aanval van Annelies Dom konden de drie achtervolgers de aansluiting met de kopgroep maken. Emmanuelle Brossard was ondertussen al uit de kopgroep verdwenen zodat we twaalf leidsters kregen die de finale introkken. 

De kopgroep brokkelde nog verder af zodat we diep in de finale nog met acht rensters overbleven. Ook een sterk rijdende Celine Van Severen was er nog bij.

In de slotkilometers was het de Nederlandse Floortje Mackaij die meermaals in de aanval trok. Telkens werd ze terug tot de orde geroepen. Op een dikke kilometer van de streep slaagde Lensy Debboudt erin om een kloof te slaan van een honderdtal meter. Dit bleek voldoende te zijn om de zege binnen te halen in de Zwevezele Ladies Classic.

De sprint voor de tweede plaats werd op een 5-tal tellen gewonnen door de Floortje Mackaij. Estefania Pilz vervolledigde het podium voor Femke Verstichelen. Celine Van Severen reed een knappe wedstrijd en werd vijfde.

Fien Delbaere finishte als 38e in een achtervolgende groep.


Meer nieuws