Kelly Van den Steen twaalfde in koninginnenrit.

Kelly Van den Steen is knap als twaalfde geëindig in de koninginnenrit in de Spaanse rittenkoers Setmana Ciclista Valenciana. Ze overleefde als enige renster van ons team de zware slotklim naar Gandia en finishte op slechts veertien tellen van onze landgenote Ann-Sophie Duyck. Door dit knappe resultaat mag Kelly Van den Steen morgen de etappe aanvatten in de witte leiderstrui als beste U23-renster.

Kelly maakt ook een mooie sprong voorwaarts in het algemeen klassement en stijgt van de 27e plaats naar de 11e plaats op slechts 44 seconden van de Deense leidster Ludwig. Ook in het bergklassement wist Kelly Van den Steen één puntje te sprokkelen en volgt nu op een mooie vijfde plaats.

De overwinning was voor onze landgenote Ann-Sophie Duyck. Duyck haalde het na een aanval in de finale met de Deense Cecilie Ludwig. Ludwig neemt ook de leiding in het klassement over van de Italiaanse Silvia Valsecchi. De Italiaanse Giorgia Bronzini vervolledigde het podium. 

De overige rensters van ons #GoldenTeam finishten op ruime achterstand in deze lotzware etappe. Kelly Druyts werd 101e op 10'38", Celine Van Severen 102e en Valerie Demey 113e. Gilke Croket en Demmy Druyts gaven op. In het ploegenklassement volgen we als 22e op 21'26" van het Duitse Cervélo-Bigla Pro Cycling.


Meer nieuws