Jessy Druyts vijfde in Le Samyn des Dames.

Jessy Druyts is knap als vijfde geëindigd in Le Samyn des Dames na een ganse dag met vier medevluchters in de aan val te hebben gereden. De volledige Topsport Vlaanderen-Guill D’or ploeg reed deze wedstrijd in bare weersomstandigheden uit, wat ploegleider Davy Wijnant zeer tevredenstelde. De overwinning was na 100,5 kilometer voor de Spaanse Sheyla Gutierrez Ruiz. Op het podium werd ze geflankeerd door de Nederlandse Amy Pieters en de Amerikaanse Tiffany Cromwell.

Net na halfkoers plaatste Jessy Druyts een aanval. Ze kreeg het gezelschap van Romy Kasper, Tiffany Cromwell, Sheyla Gutierrez Ruiz en Amy Pieters. De vijf bouwen al snel een voorsprong van meer dan één minuut. Niemand van Wiggle-High5 was mee, dus zette Jolien D’Hoore zich op kop om te achtervolging op gang te brengen. Maar de kloof nog dichten lukte niet echt.

In de finale was de voorsprong van de vijf rensters al opgelopen tot meer dan drie minuten. Niemand geraakte nog weg uit de kopgroep zodat een spurt zich aandiende. In die spurt toonde de Spaanse Gutierrez zich de snelde voor de Nederlandse Amy Pieters en de Australische Tiffany Cromwell. Jessy Druys bolde als vijfde over de finisch.

Voor Jessy Druyts was het de eerste top-5 plaats in een UCI-wedstrijd, wat haar zeer gelukkig maakte. Uiteraard was het niet alleen Jessy Druyts die sterk presteerde, maar niemand van het team gaf op. De opleidingsploeg van manager Christel Herremans en Davy Wijnant lieten zich in iedere koers van dit prille seizoen van hun beste kant zien. 


Meer nieuws