"Paar rensters naar World Tour loodsen"

Sport Vlaanderen-Etixx-Guill D'or, het vrouwenteam van manager Christel Herremans en sportdirecteur Davy Wijnant, hoort bewust niet meer tot de World Tour. Eind dit jaar één of twee rensters laten doorstromen is een belangrijke ambitie.

De zusjes Druyts (Kelly,Jessy,Demmy en Lenny), Gilke Croket, Fien Delbaere, Kelly Van den Steen, Valerie Demey en Nicky Degrendele, de Belgische koningin van de sprint, blijven ook in 2017 bij Sport Vlaanderen-Etixx-Guill D'or. Celine Van Severen, de West-Vlaamse die sedert enige rijd in Oosterzele woont en de Limburgse Nathalie Bex zijn de nieuwe gezichte in het team. Net als Lotte Rotman, een wissel op de toekomst die nog bij de junioren koerst.

"Eigenlijk beslisten we midden vorig jaar reeds dat we in 2017 niet in de World Tour zouden blijven" verduidelijkte ploegleider Davy Wijnant vrijdagavond tijdens de ploegvoorstelling in Nazareth. "Wat niet wegneemt dat we toch een aantal koersen uit de World Tour voor vrouwen zullen kunnen rijden. Alleen zal dat met minder druk zijn. We moeten niet meer met zes de eindstreep bereiken, punten halen wordt minder belangrijk. We hopen eind dit jaar één of twee rensters af te leveren aan de ploegen uit de World Tour."

Opleidingsploeg
Namen kleeft Davy Wijnant er uiteraard niet op. Valerie Demey en Kelly Van den Steen zouden dit jaar een stap voorwaarts moeten kunnen zetten. Celine Van Severen zette, nadat ze een stap terugzette van de UCI-ploegen Lotto Ladies en Lensworld-Zannata naar Sprinters Malderen, een stap vooruit. Van Severen krijgt een tweede kans in een UCI-ploeg. "Het is niet omdat we eeb opleidingsploeg zijn dat we niet azen op enkele opvallende resultaten", benadrukte Wijnant. "In wedstrijden categorie 1.1 en 1.2 moeten we podia proberen halen. Omdat punten sprokkelen minder belangrijt wordt, gaan we agressiever kunnen koersen. Ook al zitten we niet in de World Tour, toch gaan we de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik kunnen rijden. Als de World Tour haar tenten in Drenthe opslaat, doen wij een rittenkoers in Valencia. We hopen dat Kelly Van den Steen dit jaar een grote stap vooruit kan zetten. Ze zal geen veelwinnaar worden, toch zal het er één keer boenk op zijn. Top vijftien in een Wereldbeker, dat zou voor haar fantastisch zijn." (FHN)


Meer nieuws