Ploegvoorstelling #GoldenTeam op 27 januari.

Op vrijdag 27 januari stellen we onze rensters aan het grote publiek voor. Onder het motto #GoldenTeam willen we met uitsluitend Belgische rensters dit seizoen opnieuw een stapje vooruit zetten. De ploegvoorstelling op zal live op de sociale media van onze ploeg te volgen zijn.

Net zoals in 2016 stellen we in Nazareth onze rensters aan het grote publiek voor. De kern bestaat dit jaar uit 12 jonge Belgische rensters die onder de vleugels van teammanager Christel Herremans de kans krijgen om te groeien. 11 dames zullen zich opnieuw in de belangrijkste UCI-wedstrijden met de beste rensters ter wereld meten. Het jonge talent Lotte Rotman zal dan weer in de juniorencategorie uitkomen.
 
In het tussenseizoen zagen we de ervaren Ann-Sophie Duyck naar het buitenland vertrekken, maar we trokken met Nathalie Bex wel het grootste Belgische wielertalent op dit moment aan. Daarnaast rekenen we op de volledige doorbraak van Valerie Demey, die vorig jaar op het WK mocht debuteren en klimster Kelly Van Den Steen. Ten slotte hebben we nog altijd de zusjes Druyts en pistehoop Nicky Degrendele in haar rangen.
 
De drie hoofdsponsors, Sport Vlaanderen, Etixx en Guill D’or zijn de ploeg ook trouw gebleven. De Vlaamse overheid ondersteunt het vrouwenwielrennen al jaren, terwijl sportvoedingsmerk Etixx en schoonheidsproducent Guill D’or er in 2016 bijgekomen zijn. De rensters zullen dit seizoen weer op Specialized Bicycles-fietsen hun wedstrijden betwisten en rijden in een outfit van Verge Sport rond. Daarnaast geven een tiental andere sponsors dit jaar ons hun onvoorwaardelijke steun.
 
Onder het motto #GoldenTeam willen we onze ploeg extra in de kijker zetten. We streven niet enkel naar (een) goud (en medaille) in elke wedstrijd, maar hechten vooral enorm veel waarde aan de optimale begeleiding van onze rensters. Teamspirit is volgens manager Christel Herremans en ploegleider Davy Wijnant een noodzakelijk ingrediënt voor succes. “Elke renster in onze ploeg is van goud waard. Samen staan we sterk.”
 
De ploegvoorstelling op 27 januari zal live op de sociale media van onze ploeg te volgen zijn. Op het Twitter- en Instagramaccount @TeamSPVLA en de Facebookpagina van Sport Vlaanderen-Etixx-Guill D’or zullen jullie onder de hashtag #TeamLaunchSPVLA alles mee kunnen beleven. Jullie krijgen er een unieke blik achter de schermen. Vanaf vrijdag 20 januari geven we elke twee dagen een ticket voor de ploegvoorstelling aan de supporters die als snelste een #GoldenTeam-quizvraag oplossen.


Meer nieuws